torsdag 16. juli 2015

Sommer 2015

Dalslands Kanal. Vi prøver noe annet. Startet søndag 12. Juli med å overnatte i båten på Gyssestad. Derfra til Mågerø neste dag, strekket Horten-Vallø i 9 sm motvind i 20 knop. All ære til damene som holdt ut i bølgene.
I Mågerø lå Thorleif og Venkes nye Nauticat 38 for beskuelse. Og deling av et glass vin eller to.
Overnattet der og dro til Halden dagen derpå. Fint vær på starten, men over Østfold lå et solid tordenvær vi såvidt skar klar av. Halden var som vanlig veldig bra og bød på dusj og klesvask, i tillegg til middag på Bakgården. Veldig bra! Halden har omsider fått orden på organisering av adgangskort til vaskerom og dusj gjennom automat. Tidligere måtte dette fås på havnekontoret som stengte kl 15(!)
Klokken 0700 møtte vi opp på hentebryggen og ble møtt av to enorme trucker: en til å løfte og en til å kjøre. Og enda en for å frakte oss tre.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Frokost ved brygga i Nøssemark i lett morgentåke og vindstille. 6 timer på sakte fart og småkruset sjø oppover, og så nedover, før vi ankom Lennartsfors og de første slusene. Og regnbyger. Det var to båter i gjestehavna kun. Vi beså slusene og forhørte oss om systemet med den veldig hyggelige slusevakten.
Pølser og medbrakte fløtepoteter fra restauranten i Halden til middag.
Neste dag dro vi nordover og inn i de trange fjordene i Foxen mot Bjørkeviken. Ankret og lunsjen ved vannlinjene.Deretter tilbake til Lennartsfors og de første slusene. Ventet i to timer før det ble vår tur.


Fartsetappe over Lelång til Bengtsfors med en avstikker inn til Gustavsfors.
Været er kjølig, varmt i sola når den er fremme, klart om morgenen og så skyer det til ut over ettermiddagen med regnbyger og vindkast.

I Dals Långed bor min kusine Elisabeth og vi hadde avtalt et lite treff i båten. Veldig hyggelig, vi har ikke sett hverandre på flere år.

Location:Västra Floragatan,Bengtsfors,Sverige

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar