søndag 18. januar 2015

Så ble det hytte tilslutt

Etter å ha leid hytter på Svaenlia på Budor i flere år har vi tatt skrittet ut å anskaffet en selv. Den er i skrivende stund under bygging på fabrikken i Malvik og skal monteres og ferdigstilles i perioden februar-mars 2015. Ferdig 25 mars - dagen før bursdagen min! Bedre bursdagspresang kan man ikke ønske seg.

For en fire års tid siden leide vi en av koiene på Budor i vinterferien. Det var bitende kalt og inne i hytta var det vekslende kaldt og varmt, kaldt om morran og varmt når ovn og peis var fyrt det det kunne holde. Det var en spartansk, mørk og lavt-under-taket opplevelse og gjentas neppe. Men artig å ha prøvd. Hunden vår, Bianca, frøs om natta...

Deretter har vi leid arbeiderboligen til Eek i Tyrikollen i to juleferier og det har vært veldig koselig og gitt mersmak. Juleferien for to år siden dukket en mulighet opp å åremålsleie en annen av Eek-hyttene i to år. Den perioden gikk ut nå ved årsslutt i 2014 da eierne kom hjem fra utenlandsopphold i Australia.

Vi har sett på tallrike andre hytter på Svanelia, men alltid er det noe galt med dem: enten er de for dyre, for små, for upraktiske, har feil beliggenhet, osv. Vi er kresne, vet du! Den "perfekte" hytta har ikke dukket opp enda. Vi har lyst til å ha et brohode i Hamarregionen og da blir det en nybygget Eek-hytte: Duetrosten 17.

Spennende ventetid

Vi har brukt mye tid på vurderinger hit og dit om kjøkken, fliser og møbler. Hytta leveres ferdig utstyrt med kjøkken, men vi gjør endel endringer. Alle hvitevarer byttes til egenleverte: induksjonstopp, steikeovn, benkeplate, benkebeslag, oppvaskmaskin og vaskemaskin. Oppvaskmaskin og vaskemaskin er kjøpt på romjulssalg på Elkjøp Elverum med levering i mars. Benkeplater (40 mm massiv eik) er kjøpt på Epoq gjennom Elkjøp med levering samtidig.


Vi har hatt mye moro på Finn.no. Der kan de utroligste kupp gjøres hvis man følger med og slår til å "flekken". Vi har kjøpt steikeovn og platetopp på Finn. 1500 kr for en fin-fin steikeovn fra Electrolux og en Miele induksjonstopp (8500 kr)

Vi har hatt agenter på Finn som har foret oss med annonser om spisegruppe og hjørnesofa. Det har vært overraskene for meg å se at hver dag - hver dag - legges det ut 20-30 annonser om spisegrupper som selges. Alt fra noen hundrelapper til mange titusener. Noen har dårlig tid og må bare bli kvitt sine ting og selger dem derfor billig, andre er mer urealistiske i hva de tror spisemøblementet sitt er verdt. Vi kjøpte nesten et Krogenes bord med 6 blåmalte stoler for den latterlige sum av 300 kr i romjulen. Dette var til salgs for 3000 når jeg så annonsen og neste dag da jeg skulle vise den til Inger var prisen 300! Altså noe som bare skulle bort. Vi avgårde i hver vår bil til Bjerke området og hadde startet å laste varene ombord i bilene da vi oppdaget at bordet var bare 160 cm langt. Vi vil gjerne ha ca 200 x 80-90 cm bord, så vi kansellerte. Vi solgte selv min mors gamle Krogenes bord med 6 blåmalte stoler på Finn for et par år siden og vi startet ut med en pris vi håpet på (10000?), men måtte bare redusere og redusere inntil noen faktisk kjøpte det. Det gikk for 1500 kr. Latterlig billig for et høy-kvalitets spisemøblement. Men slik er bruktmarkedet på godt og vondt.

Vi kastet oss rundt og kjøpte en hjørnesofa av to søte jenter på Sinsen for 1500 kr etter nyttår. Ett år gammel og så helt grei ut for hyttebruk. Leide henger og dro avgårde, betalte dem ytterligere 500 kr og hentet sofaen for deretter å bære/bakse den opp i andre etasje på jobben til Inger. Vi må jo lagre det vi kjøper for hytta er jo ikke ferdig enda. Etter noen dager gikk det opp for meg at sofaen var feil! Hytta vi nå har kjøpt er speilvendt i forhold til den vi har leiet siste to årene og det hadde vi glemt i farta. Nå ser det ut som Inger kunne tenke seg å beholde den på jobben. Hvis ikke får vi selge den.


I går, etter en ukes influensaperiode for meg, ble en Rais Viva 120 Classic handlet inn på januartilbud hos peishuset. Rais var en ovnsprodusent vi siklet på den gang vi bygget huset på Gullhaug i 1989, men vi fikk ikke noen plass til en slik den gang. Nå kan vi omsider få en slik. Eek monterer ovnen og jeg har anskaffet friskluftsinntak bak ovnen. Peishuset skal oppbevare ovnen inntil vi skal frakte den til hytta.

Eek hytter

Eek hytter fabrikkeres i Malvik ved Stjørdal og vi synes de er delikate og fine (eek.no). Fabrikkeringen gjør at det tar bare tre måneder fra bestilling til ferdigstillelse, forutsatt dog at grunnarbeidene og såle er støpt. Hvilket de var i vårt tilfelle.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar